Zeilscholen Friesland

Neem contact op 088 9345593

Zeilscholen Friesland

Actief met leerlingen op het water?

Zeilen is niet alleen gezond, maar ook heel erg leuk. Ook voor scholen zijn er tal van mogelijkheden. Vervangen jullie de gymles een keer voor een uurtje zeilen of wordt het een gezellig schoolkamp?

Gymles
Kennismaken met zeilen of surfen tijdens een gymles. Bij de meeste zeilscholen is dat mogelijk. Neem contact op met een zeilschool bij u in de omgeving. 

Schoolkamp
Het uitgangspunt is om sportief en actief op het water bezig te zijn in de vele disciplines die de watersport rijk is. Geschikt voor groepen van 10 tot honderden personen.

Laat jongeren op een plezierige manier in contact komen met de watersport en laat ze ervaren waar hun talenten liggen. Zo komen ze er vanzelf achter waar ze goed in zijn en waar ze mee verder willen. Veiligheid op het water staat natuurlijk centraal maar ook respect voor elkaar. Naast watersport kunnen er ook allerlei andere activiteiten op en rond het water worden georganiseerd. Wat te denken van nachtzeilen, droppings of zelfs survivaltochten. Onder scholen wordt niet alleen het basisonderwijs verstaan maar ook voor het voortgezet en zelfs hoger onderwijs hebben we interessante programma's ontwikkeld.

Een dag of enkele dagen zeilen

Wil je een dag of enkele dagen zeilen, surfen of varen op een groter schip, niets is ons te veel. Naast de fun op het water zijn er ook volop mogelijkheden voor activiteiten op het land en in de prachtige accommodaties van de zeilscholen die gelegen zijn op de mooiste plekjes aan het water.

U bepaalt het programma!

Tijdens het zeilkamp proberen wij zoveel mogelijk takken van watersport aan te bieden. Voorbeelden zijn:

  • Zeilen in Polyvalken
  • Waterskiën
  • Windsurfen
  • Kanoën
  • Vlotten bouwen
  • Zwaardboot varen
  • Sloeproeien
  • Kite surfen
  • Zeilen op een skûtsje

Uiteraard worden er ook avondprogramma's georganiseerd. Dit kan variëren van een mooi kampvuur tot een gezellige disco. Natuurlijk wordt alles in goed overleg met de school/scholen georganiseerd en is er altijd sprake van maatwerk. Kortom wilt u lekker actief met uw leerlingen op pad neem ze dan mee op een zeil- of schoolkamp en geef ze een unieke ervaring mee die ze hun hele leven zal bijblijven!

De mooiste accommodaties

Als je met leerlingen het water op wilt is de locatie erg van belang. De deelnemende HISWA zeilscholen hebben de mooiste locaties verspreid over heel Nederland.

Wil je een luxe boerderij of een wat eenvoudigere accommodatie het kan allemaal. Het belangrijkste is dat de leerlingen letterlijk de ruimte krijgen om zowel op het water als op het land zich uit te leven. In de verschillende groepsaccommodaties zijn knusse hoekjes waar leerlingen kunnen kletsen. Ook wordt hier vaak gegeten of een disco georganiseerd. Voor volwassenen of bedrijven worden deze zeilschoolaccommodaties ook gebruikt voor vergaderingen en teambuilding. Lekker even uitwaaien en nieuwe gedachten laten opborrelen!